Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nouă abordare a luptei antidrog

Bucureşti: Nouă abordare a luptei antidrog

DISTRIBUIȚI

128033 – 30042014 – Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale din România (UCCBR) în colaborare cu SC Aurora Dulamangiu eU din Austria şi compania Drug Lab 118 Ltd. din Marea Britanie, au organizat, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), seminarul ,,Testele NH2 şi THC DrugLab – modalitate rapidă şi sigură de depistare a drogurilor”.

Organizatorii au prezentat trei teste de detecţie a narcoticelor, lansate la nivel mondial în 2013, foarte eficiente, care permit semnalarea în câteva secunde a prezenţei substanţelor halucinogene, potrivit unui comunicat al CCIR.

La eveniment au participat personalităţi din principalele instituţii şi structuri guvernamentale cu responsabiliăţi în combaterea traficului şi consumului – Poliţia, Jandarmeria, Parchetul, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), Agenţia Naţională Antidoping etc. – şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai structurilor din învăţământ, implicaţi în educarea şi conştientizarea tinerilor cu privire la impactul social al traficului şi consumului de droguri.

„Se poate face un business bun dând Cezarului ce este al Cezarului, adică dând înapoi societăţii o parte din profitul realizat, aducând societăţii un beneficiu, o plusvaloare cu atât mai importantă, cu cât se realizează prin implicare socială, ajutând la destructurarea unor organizaţii

rău-famate, ceea ce este o muncă nevăzută, grea, asiduă, continuă”, a declarat în deschiderea seminarului conf. univ. dr. Nasty Vlădoiu, preşedintele UCCBR.

Subliniind că UCCBR şi-a asumat acest rol social de a se implica în acţiuni destinate însănătoşirii societăţii româneşti, Nasty Vlădoiu a vorbit despre importanţa strângerii rândurilor în faţa unui fenomen care cuprinde un procent tot mai mare şi din societatea românească.

Primul care s-a alăturat acestui demers a fost IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a vorbit despre necesitatea mobilizării tuturor factorilor educaţionali pentru „trezirea conştiinţelor” şi instituirea unui dialog pe problematica drogurilor la nivelul întregii societăţi.

Anual, la nivel mondial, 1,2 milioane de oameni declară că au consumat narcotice cel puţin o dată, a afirmat în continuare Lyon Colin, expert al companiei Drug Lab 118 Ltd., şcolile şi universităţile fiind teritoriul cel mai vulnerabil. În Marea Britanie, 70% dintre studenţi admit că au testat cel puţin o dată efectul drogurilor şi, ţinând cont de valul de violenţe pe care dependenţa de stupefiante îl creează, determină luarea unor măsuri imediate pentru diminuarea acestui flagel.

Produsele prezentate – NH2 DRUGLab, THC DrugLab şi DrugLab Drink Detective – oferă avantajul realizării de teste cu rezultate imediate şi eficiente, noninvazive, care permit schimbarea abordării luptei împotriva drogurilor.

În România, 4,3 % din populaţie consumă substanţe narcotice, procentul fiind în creştere, pentru care se impune utilizarea de către autorităţi a unor metodologii şi tehnologii eficiente, a declarat Sorin Oprea, directorul ANA.

Adaptarea legislaţiei şi realizarea de parteneriate între instituţiile statului şi societatea civilă pot constitui o bază solidă într-o nouă abordare în domeniul luptei antidrog, a spus Eugen Coifan, secretar general al Agenţiei Naţionale Antidoping. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.