Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Patrimoniul Cultural Comun Româno-Armean la Muzeul Naţional de Istorie

Bucureşti: Patrimoniul Cultural Comun Româno-Armean la Muzeul Naţional de Istorie

DISTRIBUIȚI

127993 – 29042014 –  Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) anunta semnarea unui memorandum privind organizarea expozitiei Patrimoniul Cultural Comun Romano-Armean, care va fi inaugurata la Bucuresti in cursul anului 2015. Expozitia va reuni documente esentiale privind istoria si cultura armenilor din Romania, din perioada cuprinsa intre secolele XV-XX, pastrate in colectiile publice si private din Romania, Armenia si alte tari, potrivit unui comunicat al MNIR.

 Memorandumul a fost semnat la Muzeul de Istorie din Erevan de catre Anelka Grigoryan, director general al muzelui, si Ernest Oberlander-Tarnoveanu, director general al MNIR.

In Armenia au fost purtate discutii la Ministerul Culturii al Republicii Armenia si cu alte institutii partenere din Republica Armenia – Muzeul de Istorie din Erevan, Muzeul Sfantului Scaun de la Ecimiadzin, Institutul de Manuscrise Vechi Matenadaran, Arhivele Nationale, Galeria Nationala, Muzeul-Institut al Genocidului Armean si Muzeul Literaturii si Artei, Casa-Muzeu Sarkis Paradjanov.

Ca urmare a discutiilor purtate la Ministerul Culturii Republicii Armenia, a fost definitivat textul memorandumului care prevede organizarea expozitiei Patrimoniul Cultural Comun Romano-Armean, care va reuni documente esentiale privind istoria si cultura armenilor din Romania, din perioada cuprinsa intre secolele XV-XX, pastrate in colectiile publice si private din Romania, Armenia si alte tari.

Expozitia Patrimoniul Cultural Comun Romano-Armean urmeaza a fi inaugurata la Bucuresti, la MNIR, in toamna anului 2015, cu perspectiva organizarii unei expozitii cu acelasi concept si la Erevan, in primavara anului 2016. De asemenea, cu prilejul vizitei in Republica Armenia, a fost pusa in discutie posibilitatea ca partile sa organizeze, in decursul anilor 2016 si 2017, mari expozitii in Republica Armenia si Romania, care vor prezenta patrimoniul cultural romanesc si armean, se mai arata in comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.