Acasă Politic Bucureşti: PDL-iştii văd dezastru

Bucureşti: PDL-iştii văd dezastru

DISTRIBUIȚI

127627 – 13042014 –  Bucureşti: Bugetul de stat înregistrează minusuri pe linie și în luna martie, întregind un prim timestru dezastruos din punct de vedere al încasărilor, iar guvernarea Ponta încearcă să peticească sacul tăind tot din banii pentru investiții, semnalează deputatul Gheorghe Ialomițianu, coordonator al domeniului Finanțelor în Guvernul Alternativă al PDL.

Potrivit acestuia, datele din execuția bugetară pe trimestrul I indică o tăiere de 2 miliarde de lei de la investiții față de aceeași perioada a anului 2013.

”Este clar că Guvernul Ponta a intrat în panică după ce a văzut cifrele încasărilor la buget pe primele două luni – un minus de 500 de milioane de lei, echivalentul a 50.000 de pensii medii dintr-un an. Iar măsura luată de executivul socialist pentru a ascunde slabele încasări a fost tăierea investițiilor, adică a suprimat singura cale pentru generarea de mișcare în economie, pentru crearea de locuri de muncă. În schimb, cheltuielile cu bunurile și servicii, adică achiziții directe făcute de stat, indiferent că e nevoie sau nu de produsele respective, au crescut cu 5,7% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a subliniat Gheorghe Ialomițianu.

”Toate aceste cifre arată că politica fiscală a Guvernului Ponta este profund  greșită – lovește în contribuabilii de bună credință și avantajează clientela PSD. Astăzi, în economie, se întâmplă ce a prevăzut insistent PDL: firmele nu mai fac profit, sunt sufocate de taxe și impozite, sau trec în zona gri a economiei pentru a răspunde unui guvern care îi asuprește și pedepsește prin politica fiscală orice fel de activitate economică. PSD urăște activitatea economică, PSD urăște mediul privat și întreprinzătorii. Singurele firme pe care PSD le protejează sunt cele de partid și cele ale clienților politici. Așa se explică de ce încasările din activități economice scad, iar cheltuielile cu bunurile și serviciile cresc. Experții semnalează că sub guvernarea Ponta, România a ajuns pe locul doi în Europa la firme intrate în insolvență”, spune Gheorghe Ialomițianu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.