Acasă Economie Bucureşti: PNL nu mai vrea supraacciză

Bucureşti: PNL nu mai vrea supraacciză

DISTRIBUIȚI

127313 – 01042014 –  Deputatul George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL, şi  deputatul Ludovic Orban  au prezentat marţi  punctul de vedere în baza căruia parlamentarii liberali nu vor vota introducerea accizei suplimentare la carburanţi.

Este vorba despre ordonanţa de urgenţă 102/2013, care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru benzina cu plumb, benzina fără plumb, motorină şi kerosen, dar şi despre OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie 2014 şi a cărei lege de aprobare se află astăzi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, la poziţia 13.

„Nu votăm scumpirea benzinei şi motorinei pentru că nu avem nicio garanţie că premierul Ponta va direcţiona banii rezultaţi din majorarea accizei către construcţia de autostrăzi, către lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere din România, aşa cum se stabilise iniţial. Guvernul Ponta acţionează haotic, sunt declaraţii contradictorii, din partea premierului, a ministrului de Finanţe, a ministrului Transporturilor privind modul de utilizare a acestor bani”, a declarat liderul parlamentarilor liberali, George Scutaru.

„Prin adoptarea acestei măsuri, Guvernul Ponta şi PSD îi vor duce pe români la sapă de lemn, vor conduce ţara spre dezastru economic şi vor compromite trendul ascendent de creştere economică înregistrat de România în anul 2013. Singurul scop  al premierului Ponta si al PSD este să guverneze strict în interes propriu, în folosul  baronilor locali social-democraţi, nu pentru români, şi doar pentru a-şi duce la capăt proiectul lor ascuns. Acest proiect este ca Victor Ponta să ajungă preşedinte, iar PSD să acapareze puterea totală, chiar dacă pentru asta vor duce ţara la dezastru”, a mai spus George Scutaru.

„Introducerea accizei, mai ales pe fondul tensiunii politice generate de circul mediatic realizat de cei doi actori politici disperaţi: Traian Băsescu şi Victor Ponta riscă să genereze un puseu inflaţionist. Data de 1 aprilie nu este numai data la care Guvernul introduce acciza suplimentară pe combustibil, ci este şi data la care creşte preţul energiei electrice şi cel al gazelor. Pe fondul tensiunii politice generate, riscul apariţiei unui puseu inflaţionist este extrem de mare.(…) Întreaga populaţie va avea de suferit ca urmare a introducerii accizei: toţi comercianţii vor folosi suplimentarea accizei pentru a mări preţurile, care nu vor creşte cu cât se va scumpi carburantul, ci vom asista la o majorare mai mare a acestora. (…) Am convingerea că Guvernul doreşte această micşoare a puterii de cumpărare a românilor şi umflarea artificială a bugetului de stat pentru a se alimenta clientela politică în apropierea alegerilor”, a declarat deputatul Ludovic Orban.

Totodată, parlamentarul liberal a subliniat că Victor Ponta şi Traian Băsescu au făcut amândoi un spectacol jalnic pe tema accizei, invadând spaţiul media.

„Amândoi sunt obsedaţi de putere şi de imagine. Faptul că Ponta şi Băsescu încearcă să-şi facă imagine pe o temă sensibilă pentru români este o dovadă de cinism. Pe niciunul nu-i interesează de fapt scumpirile şi ce se întâmplă de astăzi cu preţurile, cu economia sau cu oamenii care vor plăti mai mult”, a punctat Orban.

PNL nu va gira acest abuz ale cărui consecinţe negative vor fi resimţite de către toţi românii. Totodată, PNL îi reaminteşte Premierului Ponta că s-a angajat în faţa Parlamentului, cu ocazia dezbaterii pe tema măsurilor de relaxare fiscală iniţiată la propunerea grupului parlamentar liberal,  pentru  susţinerea  reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi a neimpozitării impozitului reinvestiţi, cu aplicare de la 1 iulie 2014.

În cazul în care cele două măsuri nu vor fi adoptate de Guvern până la 1 mai a.c. astfel încât până la 1 iulie  să fie elaborate normele de aplicare care să asigure predictibilitate fiscală mediului de afaceri, grupurile parlamentare ale PNL vor iniţia o moţiune de cenzură, sancţionând astfel nerespectarea promisiunilor asumate de Guvernul Ponta atât în faţa cetăţenilor, cât şi a Parlamentului prin programul de guvernare, se arat in comunicatul transmis de Grupul PNL din Camera Deputatilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.