Acasă Economie Bucureşti: Populaţia şi IMM-urile vor fi cele mai afectate de scumpirea gazelor

Bucureşti: Populaţia şi IMM-urile vor fi cele mai afectate de scumpirea gazelor

DISTRIBUIȚI

127514 – 08042014 –  E.On România anunţă majorarea preţului la gaze începând de anul viitor în condiţiile costurilor implicate de noua taxă pe construcţiile speciale, transmite Radio România. Ar fi vorba despre o majorare de până la 5% care se va adăuga celei determinate de liberalizarea preţurilor.

Directorul general al E.ON România, Frank Hainyak, a adăugat că procesul de liberalizare a preţurilor este mult prea rapid pentru condiţiile de pe piaţa românească şi că cele mai mari efecte vor fi resimţite de consumatorii casnici şi de întreprinderile mici şi mijlocii.     Frank Hainyak susţine că, de la 1 iulie, preţul gazelor naturale va fi aproape triplu faţă de sfârşitul anului 2012 şi vor fi afectate în jur de 170.000 de IMM-uri.

„Ştim că Guvernul discută un pachet special pentru consumatorii industriali, pentru a-i proteja, dar vorbim şi despre 140-170 de mii de IMM-uri care vor fi lovite direct de aceste noi creşteri ale preţului gazului intern, prevăzut din data de 1 iulie; deci, dacă din 1 iulie vom porni cu o piaţă complet liberă, mă aştept la haos şi dureri de cap, pentru că piaţa nu a fost corect definită. Vedem, zi de zi, cum pierdem clienţi, pentru că nu pot suporta dezvoltarea preţurilor de pe piaţă”, a spus directorul general al E.ON România.

E.ON România deserveşte aproximativ trei milioane de clienţi în 20 de judeţe.

Premierul Victor Ponta a declarat în această dimineaţă că în domeniul gazelor una dintre priorităţile României este ca marii consumatori să poată beneficia în continuare de condiţii care să le asigure competititivitatea internaţională. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.