Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta vrea ca Bogdan Chiriţoiu să rămână şef al Consiliului...

Bucureşti: Premierul Ponta vrea ca Bogdan Chiriţoiu să rămână şef al Consiliului Concurenţei

DISTRIBUIȚI

127515 – 08042014 – Premierul Victor Ponta i-a transmis, marţi, preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, că Guvernul îl va sprijini pentru obţinerea unui nou mandat, relatează România Liberă. Ponta a spus că apreciază activitatea instituţiei care, deşi nu are „mascaţi, televiziuni şi nu face breaking-news-uri”, a fost eficientă.

„Ştiu că anul acesta, conform prevederilor legale, e vorba de mandate care trebuie reînnoite. Eu mă bucur doar că în alte instituţii unde s-au efectuat deja două mandate nu se poate prelungi nimic, în cazul dumneavoastră, cred că lucrurile bune trebuie să continue şi veţi avea tot sprijinul din partea Guvernului şi, în ciuda tuturor speculaţiilor, vă asigur că, dacă mă veţi invita şi anul viitor, voi veni pentru a vă felicita pentru lucrurile bune şi pentru a spune că este nevoie de instituţii independente care să sprijine dezvoltarea societăţii româneşti”, i-a spus Victor Ponta lui Bogdan Chiriţoiu, cu ocazia participării la prezentarea activităţii pe anul trecut a acestei instituţii.

Şeful Executivului a precizat că o parte din creşterea economică de 3,5% din anul trecut s-a datorat şi faptului că România are o piaţă competitivă. Totodată, premierul a apreciat eficienţa şi discreţia cu care Consiliul Concurenţei a acţionat anul trecut.

„Vă mulţumesc pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut, e vorba despre investigaţii, este vorba despre norme, este vorba despre intervenţii atunci când competiţia era distorsionată. Glumeam înainte de a începe această întâlnire formală cu domnul preşedinte (preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu – n.r.), că nu aveţi nici mascaţi, nici televiziuni, deci nu se văd breaking-news-uri cu ceea ce face Consiliul Concurenţei, dar efectul este mult mai important, pentru că, atunci când o investigaţie restabileşte competiţia corectă de piaţă, beneficiul este simţit de fiecare dintre beneficiarii finali. Nu vreau decât să vă rog să păstraţi această linie de independenţă, de profesionalism şi chiar de discreţie atunci când este cazul”, a spus Ponta.

El s-a arătat mulţumit de activitatea de până în prezent a Consiliului Concurenţei, arătând că instituţia a fost doar arbitru, nu şi jucător, şi a colaborat foarte bine cu Guvernul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.