Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele PE va vizita platforma de la Măgurele

Bucureşti: Preşedintele PE va vizita platforma de la Măgurele

DISTRIBUIȚI

127914 – 25042014 – Preşedintele Parlamentului European (PE) şi candidatul Partidului Socialiştilor Europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Martin Schulz, va efectua sâmbătă, 26 aprilie a. c., începând cu ora 10.15, o  vizită pe platforma de la Măgurele, unde au fost începute lucrările pentru realizarea celui mai important proiect de cercetare din România, proiectul ELI-NP, potrivit unui comunicat al MInisterului Educaţiei.

Martin Schulz va vizita platforma de la Măgurele alături de mai mulţi demnitari români, printre care Mihnea Costoiu – ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Proiectul ELI-NP este finanţat prin fonduri de coeziune şi fonduri structurale destinate realizării infrastructurii de cercetare pan-europene. Cercetările care vor fi realizate la Măgurele vor avea aplicaţii în domeniul sănătăţii, al managementului materialelor şi deşeurilor nucleare, în economie sau în industria farmaceutică. Proiectul ELI-NP are potenţialul de a atrage fonduri publice şi private în valoare de peste un milliard de euro şi poate conduce la crearea a peste 13.000 de locuri de muncă în cercetare, se artată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.