Acasă Politic Bucureşti: Proiectul de lege privind reorganizarea STS, amânat

Bucureşti: Proiectul de lege privind reorganizarea STS, amânat

DISTRIBUIȚI

127818 – 22042014 –  Senatorii din Comisia pentru administrație au amânat pentru 2 iunie discuțiile privind propunerea de lege care vizează reorganizarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Asupra propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea și funcționarea STS, a ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative, Comisia pentru administrație și cea pentru apărare din Senat trebuie să întocmească un raport comun, propunerea urmând să intre în dezbaterea senatorilor din Comisia pentru apărare miercuri.

Propunerea de lege, inițiată de parlamentarii PSD, stipulează că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI,

condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit textului propunerii de lege, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul și posturile aferente. Totodată, MAI se substituie în toate drepturile și obligațiile decurgând din toate actele normative, contractele, convențiile, înțelegerile, protocoalele, memorandumurile și acordurile în care STS este parte, inclusiv în litigiile aferente activității acestuia.

De asemenea, Ministerul de Finanțe este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în bugetul MAI.

În ceea ce privește structura generală a Departamentului de Telecomunicații Speciale, atribuțiile componentelor sale funcționale, efectivele și resursele în timp de pace și în timp de război, regimul rețelelor și echipamentelor de telecomunicații speciale și mobilizarea serviciului, proiectul prevede că acestea se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Legea are un caracter organic, iar Senatul este Cameră decizională în acest caz. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.