Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PSD-UNPR-PC şi-a lansat candidaţii la europarlamentare

Bucureşti: PSD-UNPR-PC şi-a lansat candidaţii la europarlamentare

DISTRIBUIȚI

127935 – 27042014 – Lansarea candidatilor PSD-UNPR-PC la europarlamentare a avut loc, sambata, la Romexpo, in prezenta a peste 10.000 de delegati din toata tara si a unor invitati de peste hotare, in frunte cu Martin Schulz, presedintele Parlamentului European.

Premierul Victor Ponta a sosit in sala impreuna cu Martin Schulz, candidatul socialistilor europeni la functia de presedinte al Comisiei Europene, Gabriel Oprea, presedintele UNPR, si Daniel Constantin, presedintele PC.

Evenimentul a debutat prin intonarea catorva strofe din imnul Romaniei de catre o fetita imbracata in costum popular, moment la care toata sala a asistat in picioare. De data aceasta,   numele de „Traian” nu a fost eliminat, ca la precedentele reuniuni importante ale fostei Uniuni Social Liberale.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a coordonat de la microfon desfasurarea activitatilor. In cuvantul sau de deschidere, el a subliniat faptul ca alegerile europarlamentare din

25 mai reprezinta pentru Romania „o sansa de a ne castiga respectul ca natiune”, exprimandu-si convingerea ca „putem fi noi insine modele pentru altii, nu doar studii de caz”.

„Promit ca o sa va conduc si de aceasta data la victorie”, le-a transmis el colegilor de alianta electorala, reamintind ca PSD a castigat alaturi de partenerii sai alegerile locale si parlamentare din 2012.

Serghei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), a fost primul invitat care a luat cuvantul, el citind de pe cartoane cateva fraze in limba romana si incheindu-si scurtul discurs cu indemnul la victorie.

Liviu Dragnea l-a invitat apoi la microfon pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre care a spus ca este „un om de-al nostru, prieten bun, care a ramas social – democrat chiar daca a ales sa candideze independent” si „un social-democrat putin mai independent”.

Sorin Oprescu a subliniat ca pentru el este „o onoare si o datorie” sa fie alaturi de PSD.

„Intotdeauna am avut ferma convingere ca stanga in Romania are un potential de oameni valorosi, puternici, echilibrati si daruiti binelui”, a mai subliniat primarul Capitalei, adaugand ca miza alegerilor europene „e extraordinara pentru echilibrul mondial”.

„Cred ca alianta fortelor de stanga are puterea si menirea de a coagula tot ce este mai bun in societatea romaneasca”, a mai declarat primarul Capitalei.

Au urmat la microfon presedintele Partidului Socialist Maghiar din Ungaria, Attila Mesterhazy, Daniel Constantin si Gabriel Oprea, ultimii doi cerandu-i lui Victor Ponta sa isi asume candidatura la presedintia Romaniei, la alegerile din toamna.

In discursul sau, Victor Ponta a dat un raspuns evaziv, spunand ca se va afla in prima linie a bataliei pentru cucerirea Palatului Cotroceni, dar ca daca membrii PSD, UNPR si PC ii vor cere, va candida.

Dupa ce a luat cuvantul si invitatul de onoare, Martin Schulz, rand pe rand candidatii la europarlamentare au venit la tribuna pentru a rosti cateva cuvinte, salutandu-se si imbratisandu-se cu Victor Ponta, Martin Schulz si ceilalti invitati de peste hotare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.