Acasă Politic Bucureşti: Radu Măzăre, cercetat şi pentru fals în declaraţii

Bucureşti: Radu Măzăre, cercetat şi pentru fals în declaraţii

DISTRIBUIȚI
radu_mazare

127761 – 17042014 –   Procurorii au extins cercetările în cazul lui Radu Mazăre, acesta urmând să fie cercetat şi pentru fals în declaraţii. Potrivit DNA, în declaraţiile de avere formulate de pe 11 mai 2012 şi pe 29 iunie 2012, la conturile personale nu ar fi trecut şi un cont de-al lui Radu Mazăre deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, ar fi fost virată de către o societate comercială, pe 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.

„Astfel, această informaţie nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro”, au mai arătat anchetatorii.

Totodată, în aceste documente nu ar apărea nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al edilului, la rubrica „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”.

Radu Mazăre este cercetat în libertate după ce Curtea Supremă a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă. Contestaţia anchetatorilor se va judecat, vineri, la aceeaşi instanţă. Primarul este acuzat de anchetatori că a primit suma de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea unei licitaţii de construcţie a unor locuinţe modulare de către compania lui Morgenstern Avraham. Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de    demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, iniţiată de primarul Mazăre Radu Ştefan, arata DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.