Acasă Economie Bucureşti: Romsilva începe la toamnă plantarea de perdele forestiere de-a lungul A2

Bucureşti: Romsilva începe la toamnă plantarea de perdele forestiere de-a lungul A2

DISTRIBUIȚI

127397 – 03042014 –   Romsilva va începe în această toamnă să planteze perdele forestiere de-a lungul autostrăzii A2 pe cele peste 23 de hectare transferate în administrarea sa, însă aceste plantări vor fi făcute în general de firme specializate, potrivit directorului general al instituţiei Adam Crăciunescu.

La 26 martie a. c., terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 23 hectare au fost transferate de Guvern din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesiunea firmei A&SInternational 2000 în administrarea Romsilva, pentru realizarea unor perdele forestiere de protecţie a autostrăzii Bucureşti-Constanţa.

Adam Crăciunescu a precizat, potrivit Citynews, că Romsilva, prin Direcţia Silvică Ialomiţa, preia aceste terenuri efectiv în termen de 30 de zile, iar în toamnă se va face plantarea pe această suprafaţă, între braţul Borcea şi braţul Măcin sau Dunărea Veche.

Pentru desfăşurarea programului de realizare a perdelelor forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale, au fost notificaţi proprietarii de terenuri să permită plantarea pe proprietăţile lor, iar în cazul celor care nu vor dori Romsilva va face expropriere pentru utilitate publică, a mai spus Crăciunescu.

Însă, acolo unde Romsilva nu va prelua terenul respectiv, plantarea se va face de către firme specializate în îmbunătăţiri funciare, desemnate prin licitaţie, şi nu de către regie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.