Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sorin Oprescu cere managerilor de spitale investiţii cu fonduri europene

Bucureşti: Sorin Oprescu cere managerilor de spitale investiţii cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

127443 – 06042014 –  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit cu managerii celor 19 spitale aflate in administratia Primariei Municipiului Bucuresti.     In cadrul sedintei, au fost luate in discutie problemele cu care se confrunta fiecare unitate in parte, lucrarile aflate in desfasurare la unitatile care desfasoara extinderi sau corpuri noi de cladire, precum si proiectele de viitor pentru cresterea calitatii actului medical.

In context, primarul general le-a cerut reprezentantilor spitalelor ca, acolo unde acest lucru este posibil, investitiile sa se realizeze prin accesarea de fonduri europene:

“Va solicit toata atentia si sprijinul oamenilor din subordinea dvs pentru accesarea fondurilor europene. Acest aspect este foarte important, mai ales in conditiile in care noi vom acorda sprijin si de 25% din valoarea investitiei. Odata ce proiectele sunt aprobate, Municipalitatea va oferi sprijinul necesar pentru derularea si implementarea lor. Conditia este sa va incadrati in timp. Avem nevoie de acesti bani”, a precizat primarul general, dand ca exemplu accesarea de fonduri europene pentru uniformizarea transmisiei de date intre spitale.

In cadrul intalnirii, edilul-sef si managerii unitatilor sanitare au discutat si despre posibilitatea reinfintarii ambulatoriilor de sector: “Imi doresc foarte mult sa reinfintam cel putin 6 ambulatorii de sector, care se vor adresa in special cetatenilor care utilizeaza sistemul de sanatate public si in care sa aducem personal medical tanar”, a explicat primarul capitalei.

In ceea ce priveste investitiile viitoare, s-a luat in discutie ca in cursul anului 2015 sa fie demarate lucrarile pentru construirea unui nou corp de cladire la Spitalul Cantacuzino dar si cele privind construtia unei noi pasarele la Spitalul Carol Davila care sa asigure legatura directa intre cele doua corpuri de cladire.

 “Sunt multumit ca am reusit o serie de investitii, insa mai sunt multe lucruri de facut. Mergem pe principiul ca o utilare la nivelul anului 2014 reprezinta de fapt cheia unui act medical de calitate. Imediat ce vom termina lucrarile celor doua spitale Gomoiu si Foisor, resursele financiare se vor indrepta catre celelate prioritati pe care le aveti”, a mentionat Sorin Oprescu.

In cadrul intalnirii s-a luat in discutie si posibilitatea crearii unui Centru Medico-Social in care sa functioneze o comunitate terapeutica post cura pentru persoanele toxicodependente.

 Totodata, primarul general le-a cerut managerilor de spitale o situatie privind problemele intampinate pana in prezent la semnarea contractelor de servicii cu Casa de Asigurari de Sanatate, dupa ce, anul trecut, spitalele administrate de Primaria Capitalei au primit mai putini bani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.