Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Voiculescu mai pierde un proces

București: Voiculescu mai pierde un proces

DISTRIBUIȚI

127425 – 04042014 –   Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a pierdut, vineri, procesul cu verișoara sa, Paraschiva Silaghi, însă decizia nu este definitivă. ”Decizia va fi dată în opt zile, dar bănuiesc că dovezile pe care le-am depus la dosar sunt atât de concludente încât aceasta este decizia”, a declarat Paraschiva Silaghi, care a precizat că Voiculescu trebuie să îi plătească 9.000 euro, cheltuieli de judecată.

În acest proces, Voiculescu a chemat-o în instanță pe verișoara sa pentru a-i cere daune. În schimb, judecătorii au decis că acesta trebuie să îi plătească Paraschivei Silaghi cheltuielile de judecată.

Liderul conservator va afla la 8 aprilie a.c. sentința într-un alt dosar, mult mai complex, referitor la un caz de corupție, așa-numitul dosar ”ICA”. Având în vedere prevederile Noului Cod de Procedură Penală, Curtea de Apel Bucureşti este cea care va pronunţa sentinţa definitivă. Astfel că, dacă apelul lui Dan Voiculescu este respins, el va intra la puşcărie, fiind condamnat în primă instanță la cinci ani cu executare. 

Dan Voiculescu este acuzat de două infracţiuni. Prima este cea prevăzută la art. 13 din legea 78/2000: ”Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Pentru acest cap de acuzare, Voiculescu ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare.

În al doilea rând, fondatorul Partidului Conservator şi al trustului Intact mai este acuzat şi de spălare de bani. Pentru infracţiunea de spălare de bani, el poate fi condamanat la un maximum de 12 ani de puşcărie. Pentru această infracţiune, pedeapsa minimă prevăzută de lege este de 5 ani de înschisoare cu executare

Dosarul ICA a fost trimis în judecată în 4 decembrie 2008, la Tribunalul Bucureşti, deoarece, la acea dată, Voiculescu nu avea calitatea de senator, el fiind învestit pe 15 decembrie 2008. Procurorii susţin că Dan Voiculescu a cumpărat 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.

Dan Voiculescu a fost acuzat de infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate, în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt: Corneliu Popa, Sandu Jean-Cătălin, Mencinicopschi Gheorghe, Sorin Pantiş, Săvulescu Vlad-Nicolae, Domnişoru Gheorghe Marian, Sin Gheorghe, Baciu Constantin, Petre Alexandru, Marinescu Grigore, Ene Vica, Pop Flavius Adrian. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.