Acasă Politic Cluj: România va avea o poziţie identică cu UE faţă de Transnistria

Cluj: România va avea o poziţie identică cu UE faţă de Transnistria

DISTRIBUIȚI

 127756 – 17042014 –   Premierul Victor Ponta a declarat joi, intrebat cum va reactiona Romania in cazul in care Moscova da curs solicitarii Transnistriei de alipire la Federatia Rusa, ca Romania va avea o pozitie complet coordonata, identica cu cea a partenerilor internationali, Uniunea Europeana si NATO.

Ponta a reiterat ca Romania sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova, dar si cea a Ucrainei, adaugand ca in ceea ce priveste politica de securitate a Romaniei, toate institutiile statului „vorbesc aceeasi limba”.

„Din fericire, in ceea ce priveste politica de secuitate, actiunea noastra perfect coordonata cu UE si NATO, aici si presedintele, si eu, si Parlamentul, practic toate institutiile statului vorbesc aceeasi limba”, a declarat premierul Ponta joi, dupa incheierea exercitiului romano-american Dacian Viper 2014.

Seful Executivului a reiterat ca „Romania dovedeste ca este un partener foarte credibil si serios. Suntem si foarte importanti, la frontiera NATO in UE cea mai fierbinte”.

Ponta a mai aratat ca Romania sprijina procesul democratic al Ucrainei, adaugand ca „cel mai important este modul in care sprijinin Moldova”, in conditiile in care autoritatile separatiste din Transnistria au trimis joi Moscovei o cerere oficiala de alipire la Federatia Rusa.

Premierul a afirmat ca o acceptare din partea Rusiei „ar fi, in primul rand, o violare flagranta a dreptului international”.

„E bine ca putem sa sprijin cel putin Moldova, daca nu mai mult Ucraina, e bine ca suntem uniti in ceea ce priveste aceste politici fundamentale ale statului roman”, a reiterat premierul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.