Acasă Externe Curtea Penală Internaţională anchetează situaţia din Ucraina

Curtea Penală Internaţională anchetează situaţia din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 127927 – 25042014 –  Procurorul general al Curţii Penale Internaţionale (CPI) a deschis vineri o anchetă preliminară privind infracţiunile grave comise înainte şi în timpul înlăturării de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, a anunţat vineri CPI.

„Procurorul CPI, Fatou Bensouda, a decis să deschidă o anchetă preliminară privind situaţia din Ucraina pentru a stabili dacă (…) sunt întrunite criteriile necesare deschiderii unei anchete (complete)”, a anunţat CPI într-un comunicat.

Ea „va examina problemele de jurisdicţie, admisibilitate şi interes al justiţiei” pentru a decide dacă o anchetă completă este justificată, a precizat CPI.

„Dacă va constata că există o bază suficientă pentru justificarea unei căutări, ea va fi cea care va înainta cererea judecătorilor Curţii”, a precizat pentru purtătorul de cuvânt al CPI, Fadi El Abdallah.

Ucraina, care nu a ratificat statutul de la Roma privind înfiinţarea CPI, a afirmat anterior că acceptă jurisdicţia CPI pentru ancheta privind evenimentele desfăşurate în perioada 21 noiembrie – 22 februarie, şi chiar a cerut o astfel de anchetă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.