Acasă Nord-Est Bacau Dâmboviţa: Comisar de poliţie, reţinut pentru însuşirea banilor din amenzi

Dâmboviţa: Comisar de poliţie, reţinut pentru însuşirea banilor din amenzi

DISTRIBUIȚI
politist_retinut

127864 – 24042014 – Procurorii DNA din Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Mihai Stănescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției orașului Fieni – Compartimentul Investigarea Fraudelor, din judeţul Dâmboviţa, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța de reținere se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției orașului Fieni – Compartimentul Investigarea Fraudelor, comisarul de poliție Mihai Stănescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor, a efectuat în perioada 2012-2014 controale economice la mai multe persoane juridice și fizice autorizate, întocmind procese verbale cuprinse în mai multe carnete, din care două nu i-au fost predate și apar ca fiind sustrase din evidența Poliției orașului Fieni.

După completare, procesele verbale nu au fost înregistrate de către comisarul Stănescu la secretariatul unității de poliție menționate, iar sumele de bani înscrise în cuprinsul documentelor ca fiind confiscate și ridicate de la contravenienți, în cuantum total de 21.295,03 lei, au fost însușite de către acesta.

La data de 23 aprilie 2014, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat joi la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.