Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Şase ani de închisoare pentru Genică Boerică

Dolj: Şase ani de închisoare pentru Genică Boerică

DISTRIBUIȚI

128010 – 30042014 – Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de returnări ilegale de TVA, sentinţa Curţii de Apel Craiova fiind definitivă. În acest dosar au mai fost condamnaţi trei complici ai lui Boerică, respectiv Radu-Constantin Drăgan – doi ani de închisoare, Aurel Dorian Prie – trei ani de închisoare şi Florentin Şargarodschi – doi ani de închisoare, sentinţa fiind defintivă.

Boerică este acuzat, alături de ceilalţi trei, de constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat cu intenţia de a obţine ilegal rambursări de TVA de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Potrivit anchetatorilor, aceştia au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei, apoi au solicitat Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Dolj, returnări ilegale de TVA în valoare de 1,12 milioane de lei, banii fiind viraţi în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată de Radu Drăgan. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.