Acasă Externe Elveţia: Simulator pentru instruirea medicilor

Elveţia: Simulator pentru instruirea medicilor

DISTRIBUIȚI

127630 – 13042014 –  O echipă de medici de la Spitalul Colentina din Bucureşti a câştigat medalia de aur la Geneva, pentru realizarea unui simulator destinat instruirii practice a medicilor rezidenţi şi specialiştilor urologi care efectueaza intervenţii chirurgicale minim invazive de înlăturare a litiazei renale.

Medicii Victor Cauni, Cristian Persu şi Felix Voinea au realizat un model artificial pentru simularea nefrolitotomiei percutanate, un simulator destinat instruirii practice a medicilor rezidenţi şi specialiştilor urologi care efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive de înlăturare a litiazei renale.

Cei trei medici de la Spitalul Colentina din Bucureşti au primit pentru această invenţie medalia de aur la Salonul de Inventică de la Geneva, dar şi premiul Technopol Moscova şi premiul Arabia Saudită.

„Acest model fizic, acest simulator reprezintă un segment din corpul uman, pe care, respectând toate ţesuturile – începând de la piele, ţesut celular subcutanat, strat muscular, rinichi, ureter, vezică şi întreg aparatul urinar – se poate simula operaţia de nefrolitotomie percutanată şi de extragere a calculilor de la nivelul rinichiului”, a declarat medicul Victor Cauni, şeful Secţiei de urologie de la Spitalul Colentina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.