Acasă Economie Ilfov: Perchiziții la firmele specializate în producția de film de la Buftea

Ilfov: Perchiziții la firmele specializate în producția de film de la Buftea

DISTRIBUIȚI

127322 – 01042014 –  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marți, pentru B1TV că perchezițiile efectuate la trustul MediaPro, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 20 de milioane de euro, nu au loc la firmele de media, ci la cele specializate în producție de film, din Buftea. ”E vorba de niște firme din Ilfov care au avut contracte cu Buftea, cu compania de producție de film. Nu sunt percheziții la partea de media, ci doar pe partea de film. Informațiile potrivit cărora au loc percheziții la Pro TV sunt confuzii întreținute de diverse televiziuni care doresc să fie această percepție greșită”, a declarat Popescu.

Marți dimineața, televiziunile de știri anunțau că trustul MediaPro şi firmele lui Adrian Sârbu sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Poliţiştii au făcut 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală. Iar opt dintre firmele vizate de anchetă sunt ale lui Adrian Sârbu, respectiv, ALERIA MANAGEMENT, cu un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, APROPO MEDIA, cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei, MEDIAFAX S.A, cu un prejudiciu estimat la aproape 50 milioane de lei, MEDIAFAX GROUP, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de lei, COMPANIA DE PRODUCȚIE ȘI ENTERTAINMENT, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de lei, PUBLIMEDIA INTERNATIONAL, cu un prejudiciu de peste 20 milioane de lei, dar şi firmele INDOOR MEDIA şi PUBLIONE MEDIA. Prejudiciul cauzat de firmele lui Adrian Sârbu se ridică la 20 de milioane de euro. Ancheta ar putea viza de altfel şi mai mulţi şefi din MediaPro. În acest caz, anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov. Dosarul este instrumentat de Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. În plus, procurorii au descins și acasă la Adrian Sârbu, fostul director companiei media Central European Media Enterprises, care deține PRO TV.

Sârbu a demisionat de la conducerea grupului internațional care deține această companie în vara anului trecut. La sfârșitul lui 2013, la Pro TV a fost numit un nou director general, Aleksandras Cesnavicius, moment urmat de o serie de schimbari de management. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.