Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinţi: Preşedintele CJ Mehedinţi a fost ridicat de procurorii DNA

Mehedinţi: Preşedintele CJ Mehedinţi a fost ridicat de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

127358 – 02042014 –  Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost ridicat de procurorii DNA, de la locuinţa părinţilor săi din Caraş-Severin. Suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, politicianul a fost urcat în duba Poliţiei şi dus la audieri. 

Vizaţi de ancheta procurorilor sunt şi funcţionari ai CJ, dar şi poliţişti. Potrivit unor surse, printre aceştia se numără chiar şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. 15 suspecţi au fost ridicaţi şi vor fi aduşi la audieri în acest caz.

Adrian Duicu ar fi concesionat un teren din centrul oraşului Orşova la un preţ convenabil către tatăl şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea. În schimbul trocului, şeful CJ Mehedinţi spera să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar pe care îl are în instanţă, sora şefului de la IPJ Mehedinţi fiind judecător la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii arată că Adrian Duicu e suspectat că ar fi determinat nişte agenţi economici din judeţul Mehedinţi să încheie contracte de publicitate, în condiţii favorabile unui post de televiziune local – Karisma TV. Motive pentru care, Secția de combatere a infracțiunilor de corupție a început urmărea penală privind infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, folosirea unor informaţii clasificate în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.