Acasă Nord-Est Neamt Neamţ: Traian Băsescu: “Economia României devine tot mai performantă”

Neamţ: Traian Băsescu: “Economia României devine tot mai performantă”

DISTRIBUIȚI

  128017 – 30042014 –   Preşedintele Traian Băsescu le-a spus investitorilor TRW Automotive de la Roman că pot avea încredere în România şi în economia ţării, care devine din ce în ce mai performantă, asigurându-i că va privi la evoluţia acestei fabrici şi după finalizarea mandatului.

Preşedintele a spus, în discursul susţinut la ceremonia de inaugurare a fabricii TRW Automotive din Roman, judeţul Neamţ, că, în perioada 2008-2013, guvernele României au pus la dispoziţie investitorilor străini şi români ajutoare de stat în valoare de 770 de milioane de euro, din totalul unor investiţii de 3,1 miliarde de euro.

„Asta a creat condiţiile să se întâmple ce vedem azi, că România creşte ani de ani exporturile, inclusiv în perioada de criză”, a arătat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mai arătat că, din cei 770 de milioane de euro, care au reprezentat ajutoare de stat pentru investitori, pentru a crea locuri de muncă şi pentru investiţii, s-au consumat doar 320 de milioane, ceea ce înseamnă că investiţiile nu sunt încă terminate şi că potenţialul industrial al României este în creştere.

„Puteţi avea încredere în România. În mod cert, aici se vor crea şi locuri de muncă şi uşor, uşor, după această criză năprasnică din 2009, 2010, chiar şi 2011, economia României devine tot mai performantă, tot mai competitivă”, a mai spus Traian Băsescu ca mesaj pentru investitori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.