Acasă Sud-Vest Olt Olt: Traficanţi de persoane, reţinuţi

Olt: Traficanţi de persoane, reţinuţi

DISTRIBUIȚI

127888 – 24042014 –   Procurorii DIICOT din Craiova,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au făcut zece percheziţii domiciliare pe raza judeţului Olt, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de persoane şi a traficului de minori.

          La data de 23 aprilie 2014, procurorii DIICOT Craiova au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 12 inculpaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

            Din datele şi probele existente rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada  2006 – 2014, membrii  grupului infracţional organizat, format din peste 20 de persoane, structurat pe mai multe paliere,  au racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane de sex feminin, inclusiv minore, pe care le-au transportat pe teritoriile Spaniei, Franţei, Italiei şi Germaniei, unde le-au obligat să practice prostituţia în diferite cluburi de noapte, în folosul grupului infracţional, sumele de bani rezultate din această activitate (peste 500.000 euro) fiind trimise membrilor grupării prin serviciile Western Union, Money Gram.

         Procurorii au reţinut că liderul grupării, unul dintre inculpaţi stabilea legăturile cu persoane de pe teritoriile Germaniei, Spaniei, Franţei şi Italiei, administratori ai unor  cluburi de noapte, unde victimele practicau prostituţia.

         De asemenea există suspiciuni că o parte a grupării avea ca atribuţii identificarea victimelor, persoane  cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, în scopul determinării acestora la practicarea prostituţiei în ţările unde urmau să fie exploatate.

           Alţi membri ai grupării se ocupau de racolarea, transportul şi cazarea victimelor pe teritoriile ţărilor menţionate, de supravegherea acestora precum şi de colectarea sumelor de bani rezultate din activitatea de prostituţie.           Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau folosite pentru achiziţionarea de autoturisme de lux, terenuri şi imobile.

            Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost ridicate mai multe sume de bani, documente de călătorie şi de transfer bancar.

           Au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

          Procurorii au reţinut cinci persoane, urmând a fi solicitată Tribunalului Dolj arestarea preventivă a acestora. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.