Acasă Externe Rep. Moldova: Verzii salută decizia Moldovei de a ieşi de sub influenţa...

Rep. Moldova: Verzii salută decizia Moldovei de a ieşi de sub influenţa Rusiei

DISTRIBUIȚI

127971 – 28042014 –  Partidul Verde, singura formaţiune din România membră a Verzilor Europeni (European Greens), a patra forţă din Parlamentul European, salută decizia fermă de a autorităţilor din Republica Moldova de a se desprinde de influenţa Federaţiei Ruse şi de trecutul sovietic.

“Ridicarea vizelor de către UE pentru cetăţenii moldoveni are semnificaţie o istorică pentru viitorul Republicii Moldova. Ridicarea vizelor este al doilea moment important pentru Republica Moldova, după proclamarea independenţei ţării, marcând puternic parcursul european al acesteia”, se arată într-un comunicat al Partidului Verde.

            “Regimul fără vize însemnă, la modul direct, cel mai important pas pentru ridicarea barierelor spre UE. Este un regim de apropiere între oameni, de la opincă până la vlădică. Un regim ce facilitează cunoaşterea valorilor umane îndeaproape, fără formalităţi birocratice. Este un început ce confirmă încrederea şi egalitatea între fraţi, egalitatea între popoarele Uniunii Europene”, a declarat, la Chişinău, Andrei Dumbrăveanu, candidat din Republica Moldova pe listele Partidului Verde pentru alegerile Europarlamentare din 25 mai.

 “Acum, fără vize, noi, cetăţenii Republicii Moldova avem în faţă calea regăsirii de sine. Suntem puşi la încercare pentru a descoperi credinţa, demnitatea, resposabilitatea în faţa viitorului de neam şi a libertăţilor fără frontiere”, a adăugat Dumbrăveanu în contextul în care Transnistria cere alipirea la Federaţia Rusă.

Începând de luni, cetăţenii Republicii Moldova pot călători fără vize în UE, dar au nevoie de paşaport biometric, iar călătoria nu poate dura mai mult de 90 de zile, pe parcursul a şase luni. Prin această decizie, Bruxelles-ul doreşte să-şi arate susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.