Acasă Externe Serbia: Noul Guvern a fost învestit

Serbia: Noul Guvern a fost învestit

DISTRIBUIȚI

127959 – 28042014 –  Parlamentul Serbiei a învestit noul guvern condus de conservatorul Aleksandar Vucic. Din cei 228 de deputaţi prezenţi, 198 au votat pentru, 23 împotrivă, iar şapte s-au abţinut. Premierul a declarat că vor fi implementate reforme dure pentru a redresa economia ţării.

Este de așteptat ca principalele reforme care vor fi aplicate în perioada imediat următoare, având în vedere negocierile Serbiei de aderare la Uniunea Europeană, să vizeze statul de drept și a drepturile fundamentale și reformele economice structurale. De asemenea, este esențial ca Belgradul să continue dialogul cu Pristina, cu scopul de a accelera punerea în aplicare a acordurilor încheiate până acum și mai departe construi normalizare a relațiilor.

Programul noului guvern prevede vânzarea mai multor companii de stat, pentru a îmbunătăţi performanţa lor. Vucic îşi mai propune să facă economii de 1,5 miliarde de dolari anual, pentru a reduce deficitul bugetar până la 3-4% până în 2017.

În ceea ce priveşte criza din Ucraina, oficialul a declarat că respectă integritatea ţării, însă Serbia refuză să se implice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.