Acasă Politic Teleorman: Premierul Ponta: “Banii îi dau, dar vreau să văd pe ce”

Teleorman: Premierul Ponta: “Banii îi dau, dar vreau să văd pe ce”

DISTRIBUIȚI

127800 – 22042014 –   Premierul Victor Ponta a ajuns marţi în statul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Într-o discuţie cu locuitorii ale căror case au fost inundate, Ponta a spus că va aproba alocarea banilor, dar că vrea să se asigure că fondurile vor fi folosite efectiv la construirea digului.

“Dacă nu facem digul, aşa o să fie mereu, nu ? Autorităţile mi-au spus că digul e gata în august dacă le dăm banii acum. Banii îi dau, dar vreau să văd pe ce. Soluţia e doar cu digul”, a spus Ponta oamenilor.

Intrebat despre ce suma este vorba, premierul Victor Ponta a precizat ca vor fi alocati 15 milioane de lei. “Cat e necesar, atat o sa alocam”, a spus el.

Sinistraţii din satul Beiu i-au spus premierului că o inundaţie similară a fost consemnată în 2005, tot din cauza lipsei digului.

Ponta anunţase anterior că se va afla şi el în judeţul Teleorman pentru a stabili modul în care Guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii, arătând că nevoie de intervenţia Administraţiei Apele Române şi de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat.

Şi ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a mers, luni, în Teleorman, anunţând că specialiştii Apelor Române vor decide dacă şi unde poate fi spart digul în zona localităţilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele să se retragă, având în vedere caee miercuri şi joi sunt prognozate noi ploi.

Bilanțul inundațiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea și Câinelui și a afluenților acestora arată că 131 de case au fost inundate în localitățile Tătărăștii de Jos, Necșești, Ciolănești, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobrotești, Siliștea Gumești și Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curți și 685 de anexe gospodărești, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri județene și doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podețe.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, un număr de 30 de persoane erau izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni.

Avertizarea cod roşu de inundaţii din Teleorman a fost ridicată, iar până marţi, la ora 18.00, rămân sub avertizare cod portocaliu râul Neajlov, în judeţul Giurgiu, râurile Călmăţui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomiţa şi Pârâul Câinelului, pe sectoarele din judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.