Acasă Economie Timiş: Prinşi la frontieră cu peste 11 kg de monede din aur

Timiş: Prinşi la frontieră cu peste 11 kg de monede din aur

DISTRIBUIȚI

127752 – 17042014 –  Poliţiştii de frontieră timişeni de la la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Cenad au descoperit, ascunse în autoturismul unor români care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate în greutate totală de 11,2 kg.

La data de 14 aprilie, în jurul orelor 17.00, la PTF Cenad s-au prezentat pentru a intra în ţară doi bărbaţi, într-un autoturism marca Volkswagen. Cei doi sunt cetăţeni români, în vârstă de 22 de ani şi, respective, 65 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Timiş.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi a bagajelor celor doi bărbaţi, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub capota şi în bordul vehiculului, 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Josef, 1915.

Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate.

Cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România.

Cele 800 de monede au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizării detaliate, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să fie stabilită încadrarea juridică a faptei, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.