Acasă Externe Tulcea: Antrenamente militare multinaţionale conduse de americani la Babadag

Tulcea: Antrenamente militare multinaţionale conduse de americani la Babadag

DISTRIBUIȚI

128012 – 30042014 – Modulul de pregătire “Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional “Black Sea Rotational Force 14” (BSRF-14), se va desfăşura în perioada 29 aprilie – 28 mai, în poligonul Babadag din judeţul Tulcea, informează Ministerul Apărării Naţionale.

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, exerciţii de contra-insurgenţă, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.

BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major General, se precizează într-un comunicat al Apărării. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.