Acasă Externe Bruxelles: Cresterea economică se va reorienta progresiv spre cererea internă în România

Bruxelles: Cresterea economică se va reorienta progresiv spre cererea internă în România

DISTRIBUIȚI

128103 – 06052014 –  Potrivit previziunilor economice de primăvară, în România, creșterea economică ar trebui să se reorienteze progresiv către cererea internă, după o importantă creștere a exporturilor în 2013. Creșterea PIB-ului real urmează să fie în continuare robustă în 2014 și 2015. Inflația medie anuală este estimată a fi moderată, urmând să atingă nivele minime istorice în prima parte a anului 2014. Ajustarea fiscală este previzionată să continue, chiar dacă într-un ritm mai lent.

Acestea sunt concluziile referitoare la România din cadrul previziunilor economice de primăvară, elaborate și date publicității de Comisia Europeană.

Pe ansamblul UE, previziunile de primăvară indică o continuare a redresării economice în urma ieșirii din recesiune în urmă cu un an. Creșterea PIB-ului real va ajunge în 2014 la 1,6% în UE și 1,2% în zona euro și va crește în continuare în 2015 la 2,0% și, respectiv, 1,7%. Previziunile se bazează pe presupunerea că măsurile politice convenite vor fi puse în aplicare de către statele membre și UE, cu aplicarea ajustărilor necesare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.