Acasă Centru Alba Alba: Fost director de la CJAS Alba Iulia, trimis în judecată

Alba: Fost director de la CJAS Alba Iulia, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

128775 – 30052014  –  Procurorii DNA din Alba Iulia au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției lui Gheorghe Munteaan, fost director relații contractuale la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba Iulia (C.J.A.S), pentru intermediere de operațiuni comerciale pentru un agent economic privat, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, conflict de interese, fals intelectual în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Potrivit acordul de recunoaştere a vinovăției, începând cu anul 2001, Muntean a fost numit în funcția de director relații contractuale la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba Iulia. În anii 2011şi 2012, în această calitate, el a desfăşurat activități de intermediere şi a înlesnit efectuarea unor operațiuni comerciale şi financiare pentru un agent economic privat, la care fiul său era asociat.

În aceeași perioadă el a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o ocupa, pentru același agent economic privat, semnând contracte, acte adiționale, documente justificative şi deconturi pe care le-a folosit, fiind depuse la CJAS Alba Iulia, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv decontarea unor servicii medicale.

De asemenea, Gheorghe Muntean a susținut în mod constant interesele financiare ale soției sale, medic de familie aflat în relații contractuale cu C.J.A.S. Alba şi ale firmei, la care fiul său era asociat, semnând contracte, acte adiționale, documente justificative şi deconturi referitoare la relația contractuală dintre C.J.A.S. Alba şi aceste persoane.

Mai mult, în cursul lunii iunie 2012, Gheorghe Muntean a dispus decontarea cu celeritate a sumelor de bani la care aveau dreptul, către firma respectivă şi cabinetul medical al soției sale, înaintea celorlalți beneficiari.

Totodată, având informații că urmează să aibă loc o acțiune de control din partea Corpului de Audit Regional Braşov pentru a verifica dacă există situații de conflict de interese, Gheorghe Muntean a întocmit în fals un număr de patru înscrisuri (două contracte de asistență medicală și anexele acestora), atestând în mod nereal, că reprezentantul C.J.A.S. Alba Iulia este o altă persoană, în scopul ascunderii stării de incompatibilitate în care se afla cu cabinetul medical al soției sale.

Tot cu această ocazie, el a întocmit în fals – prin contrafacerea subscrierii – un număr de şase înscrisuri oficiale (contracte de furnizare servicii medicale în asistență medicală), semnând în locul reprezentantului firmei, al cărei asociat era fiul său.

În aceeași perioadă, Gheorghe Muntean a intermediat operațiuni comerciale pentru aceeași firmă, al cărei asociat era fiul său, efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, întocmind în fals 75 înscrisuri sub semnătură privată – prin contrafacerea subscrierii – şi semnând la rubrica administrator în locul acestuia, prin aplicarea unor semnături care au dat aparența că aparțin persoanei îndrituite să semneze.

Toate documentele întocmite în fals au fost folosite ulterior, fiind depuse la C.J.A.S. Alba Iulia, în scopul producerii de consecințe juridice.

În prezența apărătorului ales, Muntean a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acțiunea penală şi este de acord să I se aplice pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani în care este obligat să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenț, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate şi să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Alba. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.