Acasă Life Autoturismele nu mai pot trece Dunărea la Bechet din cauza apelor mari

Autoturismele nu mai pot trece Dunărea la Bechet din cauza apelor mari

DISTRIBUIȚI

128437 – 19052014  –  Autoturismele au interdicţie de trecere prin punctul de frontieră de la Bechet, după ce Dunărea a inundat pista de acostare.   La Orșova, lacul de acumulare a fost golit, pentru a prelua apele Dunării, în condițiile în care este așteptat un debit maxim al fluviului.

Autoturismele pot traversa graniţa cu Bulgaria prin Calafat, pe podul care leagă localitatea doljeană de Vidin.

„De duminică autoturismele nu mai pot circula prin punctul de trecere a frontierei, după ce Dunărea a inundat jumătate din pistă. Tir-urile nu au probleme, pot trece prin apă deocamdată”, a declarat, luni, Marian Manafu, şef serviciu la căpitănia Portului Bechet.

Şi în judeţul Olt, Dunărea a inundat mai multe terenuri din albia majoră a fluviului. Astfel, la Corabia sunt inundate 64 de hectare de păşune şi 18 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov – 225 de hectare de păşune.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, debitul Dunării la intrarea în ţară a ajuns, luni, la 12.700 de metri cubi pe secundă, fiind depăşite cotele de atenţie şi inundaţie pe anumite sectoare în judeţul Mehedinţi.

Elicopterele Armatei sunt gata sa intervină în cazul în care localitățile de pe cursul Dunării vor fi inundate, a anunţat premierul Victor Ponta, în comandamentul de urgenţă de la Guvern.

Un comandament naţional condus de vicepremierul Liviu Dragnea va monitoriza, de la Craiova, situaţia pe Dunăre şi va decide modul în care se va interveni în caz de necesitate.

Veştile bune vin de la meteorologi, care anunţă că în această săptămână, nu vor fi ploi abundente. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.