Acasă Centru Brasov Braşov: Aristotel Căncescu pleacă în China

Braşov: Aristotel Căncescu pleacă în China

DISTRIBUIȚI

128538 – 22052014  –  Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va merge în China luna viitoare pentru a obţine un credit de 25-30 de milioane de euro, în vederea finalizării lucrărilor la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav.

„Voi pleca în China la începutul lunii viitoare împreună cu o delegaţie condusă de ministrul Constantin Niţă pentru a obţine bani, în vedea finalizării lucrărilor la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Sunt şanse să obţinem aceşti bani în cazul în care şi Guvernul ne sprijină cu o garanţie guvernamentală. Avem de gând să cerem 25-30 de milioane de euro. Din câte mi-a spus domnul Niţă, a vorbit marţi şi cu premierul aflat în vizită în Braşov despre acest lucru. Acum pentru Guvern nu este o mare cheltuială să dea 30 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor mai ales că în ceea ce priveşte autostrada va mai dura.Vreau ca în doi ani acest aeroport să fie gata. Ar putea fi gata şi în şase luni dacă am avea bani”, a declarat Căncescu, citat de Adminitratie.ro.

Pista aeroportului va fi gata la sfârşitul lunii iulie, fiind realizată din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean. Urmează să se dea drumul la licitaţia pentru balizaj care să fie finalizat până la sfârşitul anului. Mai sunt necesare fonduri pentru turnul de control, terminal, punctul Trafo şi partea electrică, a precizat Căncescu.

„În prima fază avem în vedere să facem un terminal mai mic, după aceea poate fi dezvoltat, pentru că este prevăzută şi o etapă ulterioară de dezvoltare dacă o să ajungem să avem un avion la mai puţin de 15 minute, bineînţeles că vor trebui şi alte căi de rulare gândite. Dar până vom ajunge la această situaţie este cale lungă. De la anul pot ateriza avioane care să transporte mărfuri dacă pista şi balizajul vor fi gata”, a explicat preşedintele CJ.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Pascu, a precizat că odată ajunşi în China vor avea la dispoziţie o zi întreagă pentru întâlniri cu oamenii de afaceri chinezi pentru a prezenta proiectul aeroportului.

Pascu a arătat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Romatsa care au cerut un studiu pentru procedurile de aterizare. „Acest studiu este cerut de Romatsa în mod obligatoriu Din păcate nu există o firmă românească care să realizeze acest studiu şi va fi o licitaţie internaţională care ne va arăta unde vom amplasa echipamentele de aterizare a avioanelor în orice condiţii meteo. Practic, aterizarea avioanelor se va face dintr-o singură direcţie, cea din Nord-Est, aceasta rămânînd şi singura pentru că în partea opusă sunt munţii”, a explicat Mihai Pascu.

Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav se întinde pe o suprafaţă de 209 ha în apropierea societăţii IAR S.A. Pista are o lungime de 2850 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Potrivit studiilor făcute de o firmă specializată în domeniu, în primul an de funcţionare aeroportul va avea un trafic de 300.000 de persoane, iar după opt ani de funcţionare va ajunge la un milion de pasageri. Investiţia se ridică la peste 60 de milioane de euro, fiind primul aeroport construit în România de la zero, după anul 1990.  – PROMPT  MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.