Acasă Sud Arges Bucureşti: Asistent medical la IPJ Argeş arestat împreună cu fiul său pentru...

Bucureşti: Asistent medical la IPJ Argeş arestat împreună cu fiul său pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

128730 – 29052014  – Gabriel Necula, asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş, a fost reținut pentru trafic de influenţă. }mpreun[ cu acesta, DNA l-a mai reținut și pe Vinicius Florentin Necula, pentru complicitate la trafic de influenţă.

În vara anului 2012, pe timpul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal instrumentat de o altă unitate de Parchet, un martor denunţător a fost abordat de o cunoştinţă a sa, Gabriel Necula – asistent la cabinetul medical al IPJ Argeş.

Discuțiile s-au purtat pe o perioadă mai lungă de timp, acesta asigurându-l pe denunţător, că în baza relaţiilor pe care le are cu poliţiştii şi procurorul care efectuează ancheta penală, în

schimbul unei sume de bani, va determina adoptarea în dosarul penal, care-l viza pe denunțător, a unei soluţii de netrimitere în judecată.

La data de 19 mai 2014, deoarece denunţătorul întârzia să remită banii ceruți a fost contactat telefonic de Gabriel Necula care i-a pus în vedere că dacă nu achită suma de 50.000 euro, la data de 26 mai 2014, vor fi luate măsuri preventive împotriva sa.

Mai mult, ulterior, acesta i-a transmis, prin intermediul fiului său, Vinicius Florentin Necula, că trebuie „să-şi cheltuie banii” şi „să-şi trăiască viaţa”. Cu aceeași ocazie Vinicius Florentin Necula a reiterat sprijinul pe care tatăl său l-a oferit şi continuă să-l ofere pentru soluţionarea favorabilă a dosarului.

În seara zilei de 26 mai 2014, în cursul unei discuții purtate într-un restaurant din București, Gabriel Necula i-a pretins denunţătorului 20.000 euro pentru soluţionarea în mod favorabil a dosarului penal, explicându-i că după plata sumei, în termen de două luni, dosarul va fi soluţionat în mod favorabil lui.

De asemenea, denunţătorul mai urma să remită diferenţa până la 50.000 euro, respectiv suma de 30.000 euro lui Gabriel Necula, sumă care reprezenta un avans pentru achiziţionarea unei locuinţe pentru fiul său, Vinicius Florentin Necula.

Gabriel Necula a stabilit ca banii să-i fie înmânaţi la data de 27 mai 2014 după orele 12.00, la același restaurant din Bucureşti, fapt care de altfel s-a și consumat, procedându-se la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 28 mai 2014, judecătorul pentru drepturi și libertăți de la Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.