Acasă Economie Bucureşti: Atenţionare de la ANAF pentru contribuabilii persoane fizice

Bucureşti: Atenţionare de la ANAF pentru contribuabilii persoane fizice

DISTRIBUIȚI

128252 – 12052014 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează contribuabilii persoane fizice că, potrivit prevederilor Codului fiscal, au obligaţia să completeze şi să depună formularul 200 – „Declaraţie privind veniturile realizate din România”, până la data de 26 mai 2014, pentru veniturile realizate în anul 2013.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care au realizat, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din: Activităţi independente (venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală), Cedarea folosinţei bunurilor, Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, silvicultură şi piscicultură, transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen.

Nu au obligaţia depunerii formularului 200, persoanele fizice care au realizat următoarele categorii de venituri: venituri nete determinate pe bază de norme de venit, cu excepția contribuabililor care au depus declarații privind venitul estimat/ norma de venit în luna decembrie și pentru care nu s-au stabilit plăți anticipate, conform legii; venituri din activități independente, a căror impunere este finală potrivit prevederilor art. 52^1 din Codul fiscal; venituri din cedarea folosinței bunurilor sub formă de arendă, a căror impunere este finală potrivit prevederilor art. 62 alin. (2^1) din Codul fiscal;; venituri din cedarea folosinței bunurilor prevăzute la art. 63 alin. (2) din Codul fiscal,  a căror impunere este finală, cu excepția contribuabililor care au depus declarații privind venitul estimat/norma de venit în luna decembrie și pentru care nu s-au stabilit plăți anticipate, conform legii; venituri sub formă de salarii şi venituri asimilate salariilor, pentru care informaţiile sunt cuprinse în declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit sau declaraţii lunare, depuse de contribuabilii prevăzuţi la art. 60 din Codul fiscal; venituri din investiţii, cu excepţia celor prevăzute la pct.5 şi 6,  precum şi venituri din premii şi din jocuri de noroc, a căror impunere este finală; venituri din pensii; veniturile din activităţi agricole a căror impunere este finală, potrivit prevederilor art. 74 alin. (1) din Codul fiscal; venituri din transferul proprietăţilor imobiliare; venituri din alte surse.

Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligaţia depunerii declaraţiei, vor completa în mod corespunzător numărul de surse sau categorii de venituri realizate, capitolele II „Date privind veniturile realizate, pe surse şi categorii de venit, în formularul – „Anexă nr… la Declaraţia privind veniturile realizate din România”, care se ataşează la declaraţia privind veniturile realizate.

Formularul se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire precum şi on-line, în situaţia în care contribuabilii dispun de un certificat digital calificat, conform prevederilor legale.

Depunerea formularului 200 – “Declaraţie privind veniturile realizate din România”, după data de 26 mai 2014, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.