Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Audit: ANI a devenit mai eficientă

Bucureşti: Audit: ANI a devenit mai eficientă

DISTRIBUIȚI

128124 – 06052014 –  Raportul de audit extern independent privind evaluarea calitătii managementului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), realizat de compania Deloitte Audit pentru anul 2013, a fost dezbătut si aprobat în unanimitate, fără recomandări, de către membrii Consiliului National de Integritate (CNI).

Potrivit Legii 144/2007, evaluarea calităţii managementului Agenţiei se face anual, printr-un audit extern independent.          Potrivit unui comunicat al ANI, raportul constată că „managementul ANI a continuat linia stabilită prin documentele programatice ale institutiei, strategia pentru combaterea si prevenirea acumulării averilor nejustificate, conflictelor de interese si a stărilor de incompatibilitate (2011 – 2014) si planul de management pentru 2012 – 2016, axându-se pe dezvoltarea instrumentelor informatice de lucru ale personalului institutiei, îmbunătătirea istoricului de cazuri, asigurarea urmării eficiente a cazurilor instrumentate, în sensul obtinerii de rezultate disuasive. Rezultatele si eforturile Agentiei au fost apreciate prin rapoartele Comisiei Europene, fie că vorbim de cele emise în contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare, fie că vorbim de evaluarea generală care s-a făcut la nivelul tuturor statelor membre ale UE”.

Documentul remarcă „eforturile depuse pentru îmbunătătirea proceselor si eficientizarea activitătii pentru atingerea obiectivelor planificate”, punând accentul pe „dezvoltarea sistemelor informatice care permit o viziune modernă pentru dezvoltarea si perfectionarea activitătii acestei institutii”. Auditorii externi au mai constatat faptul că gradul de implementare din obiectivele Strategiei de prevenire si combatere a averilor nejustificate, conflictelor de interese si incompatibilitătilor a ajuns la 96% la finele anului 2013, fată de 90% la nivelul anului 2012.

Raportul punctează că „activitatea de management a fost îmbunătătită prin implementarea majoritătii recomandărilor incluse în raportul de audit extern al managementului ANI pentru anii 2009, 2010, 2011 si 2012”.

Evaluarea calitătii managementului ANI s-a defăsurat în perioada 3 februarie – 7 martie 2014, fiind realizată de către o echipă de specialisti Deloitte prin proceduri care au inclus interviuri, analiza documentatiei si teste de detaliu.

Raportul de audit extern independent a fost publicat pe pagina de Internet a ANI. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.