Acasă Cultura/Media Bucureşti: Aur pentru România la Campionatul European de Gimnastică

Bucureşti: Aur pentru România la Campionatul European de Gimnastică

DISTRIBUIȚI

128401 – 18052014  –  Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur, la Campionatul European de la Sofia. Cu un total de 172.754 puncte, România a cucerit medalia de aur. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) şi Rusia (169.329).

„A fost un concurs greu, am avut de surmontat nişte nerealizări din calificări pe care poate le-a văzut toată lumea. Nu au fost cele trei ratări de atunci şi a ieşit foarte bine. Nu pot să nu spun, şi Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a văzut că rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotaţie la alta. Noi a trebuit să facem trei soluri foarte bune în a patra rotaţie ca să fim siguri de medalia de aur”, a declarat Octavian Bellu, potrivit Realitatea Tv.

 „Nu am fost sigur că luăm aur, dar după bârnă, al treilea aparat, aşa gândeam că dacă facem sol bun, nu scăpăm aurul”, a spus Bellu. În opinia sa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar ar putea cuceri medalii şi duminică, în finalele de la bârnă şi sol. „Nu vreau să fac calcule de azi. Iordache nu are o a doua săritură grea, doar prin jocul rezultatelor se poate clasa pe podium în finala de la sărituri. Apoi, la paralele, aştept un exerciţiu foarte bun din partea ei, dar cele din faţa ei au exerciţii cu note de plecare mari. Aparatele la care aşteptăm clasări bune sunt bârna şi solul, acolo Larisa Iordache ar putea lua medalii, nu spun acum de care, iar Diana Bulimar la bârnă. Orice medalie în plus ne bucură”, a adăugat Octavian Bellu.

România va mai fi reprezentată la CE feminine în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Delegaţia României a obţinut anterior două medalii la junioare: bronz cu echipa şi argint, prin Laura Jurcă la individual-compus.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.