Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CCR a respins sesizarea privind Legea insolvenţei

Bucureşti: CCR a respins sesizarea privind Legea insolvenţei

DISTRIBUIȚI

128489 – 21052014  – Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins miercuri sesizarea de neconstitutionalitate a parlamentarilor PNL cu privire la Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Liberalii au reclamat ca Legea insolventei incalca liberul acces la justitie, dreptul de proprietate si introduce discriminari.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputatilor.

Astfel, deputatul PNL Theodor Nicolescu a aratat ca actul normativ aduce o grava incalcare a accesului la justitie, in conditiile in care oamenii sunt obligati sa plateasca pentru a avea acces la Buletinul Procedurilor de Insolventa.

De asemenea, PNL a contestat introducerea posibilitatii ca administratorul judiciar provizoriu sa poata sa faca vanzari din patrimoniul societatii pentru a acoperi cheltuielile de procedura, ceea ce reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate

„Incalcarea dreptului de proprietate rezulta si din faptul ca administratorul (plecand de la premiza ca nu a fost desemnat comitetul creditorilor) nu cunoaste situatia exacta a firmei, nu stie care sunt creditorii si care sunt sansele de redresare a societatii si poate decide instrainarea unui activ esential pentru redresarea debitorului.

In acest caz, scopul acceptarii limitarii dreptului de proprietate al debitorului nu mai subzista, nici interesul privat, nici cel public nefiind satisfacute”, se arata in sesizarea inaintata Curtii Constitutionale. – PROMPT  MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.