Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinuţi

Bucureşti: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinuţi

DISTRIBUIȚI

128448 – 20052014  –  Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) acuzati ca au cerut si primit bani si bunuri in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolventa au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.

Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan au petrecut noaptea in arest, iar marti vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

Dosarul judecatorilor a fost deschis in urma mai multor denunturi, unul dintre acestea fiind formulat de un lichidator judiciar.

Pe parcursul investigațiilor, in cauză au fost infiltrati cinci investigatori sub acoperire si au fost facute numeroase inregistrari ambientale ce dovedesc acuzatiile aduse celor patru.

Potrivit procurorilor anticoruptie, cei patru judecatori au cerut si primit atat bani – intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna -, cat si bunuri (carne, faina, cherestea sau imbracaminte).

Banii si bunurile erau cerute si primite de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari si administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata.

DNA a solicitat Sectiei de judecatori a CSM, luni seara, aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a celor patru judecatori.

Anterior, tot luni, anchetatorii le-au adus la cunostinta calitatea de suspect judecatorilor Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan. Primii trei au fost adusi la sediul DNA, iar judecatorul Moldovan s-a prezentat singur, dupa ce a fost cautat de anchetatori inclusiv la locuinta sa din Voluntari.

Dupa ce au fost in fata anchetatorilor, magistratii au plecat, pe rand, de la DNA. Ultimul a plecat Moldovan, care a declarat ca nu a luat mita si ca a avut „discutii amiabile” cu procurorii.

In acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii (SRI). – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.