Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Centenarul Corneliu Coposu

Bucureşti: Centenarul Corneliu Coposu

DISTRIBUIȚI

Bucureşti: Centenarul Corneliu Coposu128440 – 19052014  – Fundaţia Română pentru Democraţie (FRD) organizează, împreună cu Fundaţia Corneliu Coposu, o serie de ceremonii cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, om politic, om de cultură şi reper moral al societăţii româneşti.

Marţi, 20 mai 2014, la orele 12.0, va avea loc ceremonia depunerii de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu de lângă Biserica Kretzulescu din Bucureşti, realizat de sculptorul Mihai Buculei. La orele 13.00 va avea loc depunerea de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu, realizat de artiştii Iliescu şi Bolborea, din faţa fostului sediu al Convenţiei Democrate din România (CDR) din strada Batiştei nr 24.

Miercuri, 21 mai 2014, între orele 10.00-14.00, poate fi vizitată expoziţia de documente şi fotografii „Corneliu Coposu. Un om al istoriei”, realizată de FRD în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi expoziţia filatelică „Corneliu Coposu” realizată de Romfilatelia, în holul Ateneului Român. Intrarea este liberă.

Vineri, 23 mai 2014, la orele 12.00, va fi inaugurată celula „Corneliu Coposu” de la Fortul 13 Jilava, inclusă în circuitul „Memorialul Fortul 13 Jilava”, proiect iniţiat de FRD în 2012 şi inaugurat public în 31 august 2013, cu ocazia beatificării monseniorului Vladimir Ghika, preot martir decedat în închisoarea Jilava.

Pentru asigurarea accesului in penitenciarul Jilava, cei care doresc să participe la acest eveniment sunt rugaţi să se acrediteze la numărul de telefon 021.316.03.97 sau prin e-mail cabinet_ec@constantinescu.ro sau presa@constantinescu.ro, potrivit unui comunicat al FRD. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.