Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: CNI: Senatul nu are dreptul legal de a dezbate raportul ANI

Bucureşti: CNI: Senatul nu are dreptul legal de a dezbate raportul ANI

DISTRIBUIȚI

128151 – 07052014 –   Senatul nu are dreptul de a dezbate raportul de activitate al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), precizează Consiliul Naţional de Integritate (CNI) după ce opt senatori au cerut urgentarea dezbaterii acestui document.

CNI face precizarea că singurul instrument în baza căruia poate fi evaluată calitatea managementului ANI este auditul extern independent, iar abilitarea legală de a analiza și dezbate raportul de audit revine Consiliului. ”Consiliul Național de Integritate analizează informările şi rapoartele pe care le prezintă preşedintele Agenţiei referitoare la activitatea acesteia, trimestrial sau ori de câte ori sunt cerute de Consiliu, prin preşedintele acestuia” și „analizează raportul anual de audit. Mai mult, conform art. 38 , alin. (2), lit. i), Consiliul înaintează Senatului, anual şi ori de câte ori consideră necesar, un raport despre activitatea Agenţiei. În ceea ce privește demersurile efectuate de cei opt senatori, menționăm faptul că, în conformitate cu dispozițiile Legii 144/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Senatul nu are prerogativa legală de a efectua proceduri parlamentare specifice pentru dezbatarea raportului de activitate și nici al raportului de audit extern independent al evaluării calității managementului ANI, acestea fiind transmise doar spre informare de către Consiliul Național de Integritate, potrivit prevederilor legale. Menționăm faptul că, în ședința publică din data de 5 mai 2014, Consiliul Național de Integritate a aprobat în unanimitate, fără recomandări, raportul de audit extern independent al evaluării calității managementului ANI, acesta fiind transmis, spre informare, Senatului României”, se arată întru-un comunicat al CNI.

CNI este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă, format în prezent dintr-un număr de membri desemnați de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităților naționale din Camera Deputaților, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociației Comunelor din România, precum și reprezentanți ai funcționarilor publici. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.