Acasă Uncategorized Bucureşti: Conducerea PNL a decis afilierea la PPE

Bucureşti: Conducerea PNL a decis afilierea la PPE

DISTRIBUIȚI

128635 – 26052014  –  Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora. “Decizia va fi supusă atenției și Delegației Permanente”, a anunțat Pocora, potrivit Realitatea TV. Ea a adăugat că deocamdată nu face alte precizări.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.

Președintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, în care salută propunerea acestuia privind eurodeputații partidului și anunță că popularii europeni sunt gata să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE.

„Domnule președinte, salut anunțul dumneavoastră privind aderarea la PPE. Împărtășim aceeași viziune că avem nevoie de o forță politică de centru-dreapta puternică pentru o Europă stabilă și puternică”, se arată în mesajul președintelui PPE.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţase anterior că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul    European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că „Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

Liderii ALDE susţin că delegaţia PNL în PE se alătură lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE şi îşi arată slăbiciunea în loc să îşi întărească poziţia în Legislativul UE.

„Rezultatul alegerilor arată că Grupul ALDE rămâne al treilea grup ca mărime în Parlamentul European. Fără sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luată”, se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui ALDE, Graham Watson, şi a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.