Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Crin Antonescu: USL s-a rupt când PSD a umplut paharul cu...

Bucureşti: Crin Antonescu: USL s-a rupt când PSD a umplut paharul cu nerespectarea înţelegerilor

DISTRIBUIȚI

128421 – 19052014  – Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii PSD au dat de-a lungul timpului mai multe semne că nu vor respecta lucrurile stabilite și că liberalii au ales să iasă din USL.

Întrebat cine a rupt de fapt USL, liberalul a spus: „Pe fond ei, în fapt noi. USL a fost o înțelegere politică bazată pe câteva înțelegeri de fond. În fond ei în decursul anului 2013 au început să dea semne că nu vor respecta aceste lucruri pe care noi ne-am înțeles și când s-a umplut paharul noi am formalizat un fapt cu conștiința că vom acea niște pierderi electorale”, conform B1 Tv.

„Noi, PNL, am fost extrem de corecți în parteneriatul acesta. Noi ne-am ținut cuvântul. Ponta este premier pentru că noi ne-am ținut cuvântul. Chiar eu am fost acela care am convenit un anumit mecanism care să confere premierului o autoritate”, a mai spus Crin Antonescu.

„Știți că cel mai mare scandal dintre mine și Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. Au fost multe scandaluri, dar cel mai mare a fost cel în care eu şi Ponta am început să ne facem unul pe altul mincinos. De minţit a minţit Ponta, dar nu am zis. El a minţit cu legea amnistiţiei. La mulți dintre ei a existat tentația s-o voteze, dar eu le-am zis că nu putem face așa ceva. Ponta a fost pus într-o situație imposibilă”, a zis Crin Antonescu.

Legea a fost susținută inițial de către PSD și respinsă vehement de către liberali.

Până la urmă și liderii social-democrați au renunțat să mai sprijine acest proiect de lege, motivând prin faptul că nu este contextul politic favorabil.

Întrebat de ce mergea la întâlniri cu patronul Intact atunci când acesta îi chema pe liderii USL la discuții, Crin Antonescu a declarat: „Nu mă duceam când mă chema Dan Voiculescu. Există întâlnirile oficiale și alte întâlniri, la diverse sedii, chiar și la Grivco”.

În ceea ce privește implicarea lui Dan Voiculescu în deciziile USL, printre care și suspendarea președintelui Traian Băsescu, în vara anului 2012, liberalul a spus că patronul Intact nu a fost aranjorul din umbră al USL.

„Dan Voiculescu nu a fost nici aranjorul din umbră și nici măcar inventatorul USL. Dacă veți revedea arhiva, veți vedea că Dan Voiculescu a anunțat cu o anumită candență, o perioadă îndelungată, suspendarea. La un moment dat s-a întâmplat, dar nu pentru că a anunțat-o. A avut o prezență destul de discretă în structurile USL și nu pot să dau o acțiune a USL care să fi fost propusă de Voiculescu”, a declarat Crin Antonescu. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.