Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Din nou percheziţii de amploare la medici şi farmacişti

Bucureşti: Din nou percheziţii de amploare la medici şi farmacişti

DISTRIBUIȚI

128446 – 20052014  –  Procurorii si politistii perchezitioneaza marti dimineata, la locuinte si sedii de firma din Bucuresti si judetele Sibiu, Dolj si Ilfov, intr-un dosar al carui prejudiciu estimat se ridica la 3,5 milioane de euro. Sunt vizati 13 medici si farmacisti, suspectati ca au emis retete false in domeniile oncologic si hematologic, care au fost decontate prin CASMB.

Potrivit Politiei Nationale, dosarul este instrumentat de Directia Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti

19 perchezitii au loc in Bucuresti, cate trei in judetele Sibiu si Ilfov, iar una in Dolj.

Televiziunile de stiri anunta ca sunt vizate de perchezitii si Spitalul Fundeni, precum si lantul de farmacii Reteta, unde sunt verificate peste 1.000 de retete decontate (7,5 milioane de lei) si facturi fiscale. Reprezentantii acestora sunt suspectati ca ar fi efectuat achizitii fictive de la firme fantoma si neautorizate de Agentia Nationala a Medicamentului sa distribuie medicamente in domeniul oncologic si hematologic. Potrivit unor surse apropiate anchetei, la una dintre perchezitii, in locuinta unui medic a fost gasita suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari si 250.000 de lei, in timp ce la o farmacista au fost gasiti 100.000 de lei si peste 23.000 de euro.

13 persoane vor fi audiate la Politia Capitalei. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.