Acasă Politic Bucureşti: Foşti şefi din Garda Financiară şi fost poliţist judicar, trimişi în...

Bucureşti: Foşti şefi din Garda Financiară şi fost poliţist judicar, trimişi în judecată pentru corupţie

DISTRIBUIȚI

128708 – 28052014  –  Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar şef, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul şef al Gărzii Financiare Sorin Florea, acuzat de complicitate la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea infractorului; Ciprian Mihail Fronea, fost comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa, şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General.

Potrivit DNA, în 2012 comisarul şef Dan Emil Manolachi activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA şi, în această calitate, a fost delegat, din data de 2 iulie 2012, să facă cercetări într-un dosar instrumentat de Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, intrând astfel în posesia unor date care nu erau destinate publicităţii (conţinutul denunţului, date despre autorizaţiile de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul monitorizărilor, date tactice și operative).

Informaţiile se refereau la Cătălin Cristescu – comisar în cadrul Gărzii Financiare – structura centrală (suspect într-o altă cauză aflată în lucru la DNA), iar Manolachi le-a transmis altui comisar din cadrul Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Ciprian Fronea, cu scopul obţinerii de foloase necuvenite.

La rândul său, Fronea l-a anunțat pe Sorin Florea care, prin intermediul lui Eduard Tomescu, l-a anunţat pe colegul lor Cătălin Cristescu despre existenţa dosarului şi datele operative de prindere în flagrant.

În acest mod, Cătălin Cristescu a reușit să evite prinderea în flagrant delict, suma vizată fiind de 200.000 euro, lucru care a îngreunat ancheta, identificarea şi prinderea celor implicați în activitățile infracţionale din dosar.

Prin aceste acţiuni, Dan Emil Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict.

Dosarul se va judeca la Tribunalului Bucureşti, procurorii cerând instanţei şi menţinerea arestării preventive faţă de Dan Emil Manolachi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.