Acasă Externe Bucureşti: Joe Biden a ajuns la Bucureşti: „Puteţi să vă bazaţi pe...

Bucureşti: Joe Biden a ajuns la Bucureşti: „Puteţi să vă bazaţi pe noi!”

DISTRIBUIȚI

128466 – 20052014  –  Vicepreşedintele american Joe Biden a ajuns marţi la Bucureşti, cu aeronava Air Force Two, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni puţin înainte de orele 15.00. Joe Biden şi soţia sa au fost întâmpinaţi la sosirea pe aeroport de ministrul de Externe Titus Corlăţean şi de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.

Oficialul americani a sustinut si un scurt discurs in fata militarilor romani, la Baza Aeriana 90, unde s-a intalnit cu ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Joe Biden a laudat trupele romanesti si a spus ca este „o cinste” sa vada militarii americani lucrand impreuna cu cei romani in Carpati. De asemenea, a afirmat ca Romania se poate baza pe NATO.

“Este o cinste sa am prilejul sa vad trupele noastre lucrand impreuna in aceasta primavara in Carpati. Ultima oara cand v-am vazut impreuna a fost in Afganistan. In ultimii 25 de ani, am cunoscut aproape toti lideri dvs. Am vazut cum ati parcurs drumul de la tiranie la libertate. Suntem mandri sa fim impreuna cu fortele romane. Vreau sa multumesc barbatilor si femeilor in uniforma, care ne ajuta sa asiguram securitatea. Vreau sa multumesc celor 25 de romani care si-au dat viata in Afganistan si Irak, si celor 143 care au fost raniti. In Romania, fortele americane au gasit aliati de nadejde. Romania este un partener serios si ferm. Aproape 1.000 de romani sunt inca in Afganistan. Romania este astazi gazda ostasilor marini, la Mihail Kogalniceanu. Consider ca sunteti cea mai grozava generatie de luptatori si asta nu este o hiperbola. Reprezentanti o generatie cu totul deosebita, v-am vazut in Bosnia, Kosovo, Kandahar, v-am vazut in zone foarte grele, sunteti un grup extraordinar. Este o obligatie sacra sa fim alaturi de dvs si alaturi de NATO. Puteti sa va bazati pe noi, facem ceea ce spunem. Agresiunea din Crimeea ne reaminteste de ce avem nevoie de NATO si de ce Romania face parte din NATO. Granitele Europei nu trebuie sa fie din nou schimbate cu forta armelor. Strategia asta este mai mult decat de a protesta. Trebuie sa revitalizam NATO, care sa iasa mai puternica din aceasta criza si sa fie mai unita. America si aliatii NATO trebuie sa fie impreuna pe sol si pe mare. Din martie, au continuat sa fie astfel de exercitii si de asemenea vor continua. Asa cum a spus presedintele Obama, natiunile din NATO nu sunt singure. Vreau sa multumesc colegilor nostri din Romania ca sunt alaturi de noi, ne sprijina si ne fac sa fim mai puternici. Dumnezeu sa binecuvanteze America si sa binecuvanteze Romania”, a spus Joe Biden, militarilor prezenţi la Baza 90.

Liderul american urmeaza sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu si cu prim-ministrul Victor Ponta, precum si cu oficiali ai armatei romane si cu investitori americani in Romania. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.