Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Corlăţean: “Atmosfera este foarte tensionată” în relaţia cu Rusia

Bucureşti: Ministrul Corlăţean: “Atmosfera este foarte tensionată” în relaţia cu Rusia

DISTRIBUIȚI

corlatean la antena 3128231 – 11052014 – Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca la nivel inalt contactele bilaterale cu liderii de la Moscova tin de modul in care se decide in UE.

„Atmosfera de astazi este foarte tensionata, este foarte complicata. Am stabilit o linie de conduita foarte clara la nivel european in ceea ce priveste inghetarea contactelor la nivel inalt intre liderii europeni din statele membre si liderii de la Moscova in speranta ca totusi Moscova va intelege si a dat un semnal zilele trecute de detensionare, sper sa se concretizeze, pentru a reintra intr-o logica a normalitatii. Suntem departe de aceasta logica, astfel ca la nivel inalt contactele bilaterale tin de pozitia si modul in care noi decidem in UE”, a afirmat sambata Corlatean.

Intrebat despre ipoteza avansata de presedinteleTraian Basescu, potrivit careia premierul Victor Ponta si-ar dori o intalnire la nivel inalt cu presedintele rus Vladimir Putin, Corlatean a spus: „Poate ca domnul Basescu ar trebui sa va spuna ca si domnia sa si-ar dori o intalnire la nivel inalt cu presedintele Putin, ceea ce in esenta nu e un lucru rau”.

El a precizat ca Romania are responsabilitati inclusiv in modul in care relationeaza cu Moscova.

„Este un lucru bun, pentru ca noi ca stat european si euroatlantic avem identitatea noastra consolidata, dar avem si responsabilitati – suntem frontiera estica a Aliantei nord-atlantice si a Uniunii Europene – inclusiv in modul in care relationam cu spatiul estic, inclusiv de modul in care trebuie sa relationam cu Moscova”, a adaugat Corlatean.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, ca premierul Victor Ponta nu a avut o pozitie publica transanta fata de actiunile Rusiei din ultima perioada pentru ca si-ar dori sa aiba o intrevedere cu presedintele Vladimir Putin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.