Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mobilizare în Capitală pentru ploile anunţate

Bucureşti: Mobilizare în Capitală pentru ploile anunţate

DISTRIBUIȚI
sorin_oprescu7

128329 – 14052014  – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat miercuri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament la care au participat reprezentanti ai ApaNova, ai operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, directii de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, Administratia Strazilor, ALPAB etc., avand in vedere avertizarile meteorologice care anunta ploi abundente in Bucuresti.

„Vom interveni cat mai rapid. ApaNova si operatorii de salubrizare au amplasat deja utilaje in puncte fixe in toate cartierele Capitalei, astfel incat, imediat ce va fi necesar, sa se poata interveni pentru eliminarea acumularilor de apa cat si pentru degajarea deseurilor acumulate pe gurile de canal si la rigole. De asemenea, fac un apel catre organizatorii de evenimente din Bucuresti sa isi asigure constructiile provizorii, iar constructorilor sa ia masuri de siguranta a lucrarilor, pentru evitarea oricaror incidente provocate de intemperii”, a declarat primarul general care a solicitat reprezentantilor Administratiei Strazilor sa monitorizeze semafoarele si sa remedieze de urgenta eventualele defectiuni.

In prezent ApaNova are in teren 148 de lucratori si 58 utilaje, dintre care 25 sunt utilaje de mare capacitate (23 de autocuratitoare si 2 aspiratoare-excavator), potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Inca de la declansarea alertei meteo s-au luat masuri de verificare a zonelor critice, de verificare a gurilor de scurgere si a instalatiilor de pompare din pasaje. S-a luat legatura cu Administratia Nationala Apele Romane, pentru reducerea nivelului in albia superioara a raului Dambovita, in vederea eliminarii unei cantitati cat mai mari de apa prin reteaua de canalizare.

In cazul in care situatia o va impune si se va ridica nivelul de alerta, echipaje ale Apanova se vor deplasa in punctele critice, pentru a degaja acumularile de apa.

De asemenea, echipele Apanova sunt pregatite sa actioneze, daca este cazul, pentru deschiderea canalului descarcator in zona statiei de epurare, pentru a creste capacitatea de tranzitare a retelei de canalizare.

In ceea ce priveste operatorii de salubrizare, acestia sunt pregatiti de interventii, au asigurate utilajele, motopompele, astfel incat sa poata degaja imediat ce este cazul gurile de scurgere, acumularile de apa la rigole precum si pentru a elimina deseurile necontrolate care ar putea sa apara pe caile de rulare, in urma fenomenelor meteo.

Totodata, echipele de lucratori ai ALPAB au pregatit vidanje si se afla in teren pentru a putea interveni in timp util daca este cazul, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.