Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MRU ține cu dinții de candidatura la Cotroceni

București: MRU ține cu dinții de candidatura la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

128761 – 30052014  –  Unificarea Dreptei va însemna un candidat unic la prezidențiale, însă  Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Partidului Forța Civică, nu vrea să renunțe la candidatură.

Schimbările majore care au loc în Partidul Național Liberal după rezultatele dezatruoase de la alegerile pentru europarlamentare sunt considerate de Mihai Răzvan Ungureanu ca un joc de sah. Ungureanu a declarat, la Gândul Live, că președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, este un om politic ”în continuare viabil”. ”Încerc să iau distanță de ceea ce știu și să mă raportez la el ca la un om politic în continuare viabil”. Referitor la gestul lui Antonescu de a renunța la șefia partidului, Ungureanu a precizat că aceste mișcări din cadrul PNL sunt ca un joc de șah. ”E ca un joc de șah. E un sacrificiu ca să poți pune regina pe o poziție mai bună. Iohannis este un bun primar al Sibiului. (…) M-ar bucura să îl întreb pe domnul Iohannis, în postura de potențial președinte al PNL, dacă are același discurs pe care și Antonescu l-a avut public. Acela de a uni Dreapta. Să renunțăm la tot ce poate fi renunțat pentru acest obiectiv”, a mai spus președintele Forței Civice. De asemenea, el a precizat că va susține unicul candidat al Dreptei care se ”va conforma profilului”.

”Decizia mea de a candida la prezidenţiale rămâne valabilă. Atenţia mea merge către unificarea Dreptei. E un experiment în politica românească, îl privesc cu luciditate. Eu am avut dicuţii şi cu Vasile Blaga şi cu Crin Antonescu, vedem, lucrurile trebuie să evolueze. Mijloacele cum se ajunge la această colaborare sunt tehnice. Pe jumătatea de centru-dreapta trebuie să se ajungă la constituirea unui unic partid. Fuziunea este o cale corectă”, a declarat Ungureanu. ”Niciun vot din partea dreaptă nu trebuie irosit. Competitia din toamna este una severa. Doar doua partide nu reusesc sa promoveze un castigator, daca este suma tuturor celor care candideaza la europarlamentare. Candidatii independenti au strans un numar serios de voturi. Niciun vot nu trebuie irosit, toate voturile sunt necesare si utile”, a mai adăugat președintele FC. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.