Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nouă persoane reţinute în dosarul reţetelor false

Bucureşti: Nouă persoane reţinute în dosarul reţetelor false

DISTRIBUIȚI

128497 – 21052014  – Nouă persoane, între care trei medici, au fost reţinute de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false prin a căror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, au declarat surse judiciare.

Sunt reţinuţi trei medici de la Institutul Fundeni sunt acuzaţi că ar fi emis peste 1.000 de reţete false pentru medicamente oncologice care nu au ajuns niciodată la bolnavi, două diriginte de farmacii şi patru persoane care ar fi intermediat achiziţiile de la firme fantomă, au mai precizat sursele citate de Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, se numără printre cei vizaţi în această anchetă.

Un nou scandal de corupţie zguduie lumea medicală, după ce mai mulţi medici, farmacişti şi patroni ai unor lanţuri de farmacii au fost reţinuţi marţi pentru că ar fi făcut trafic cu medicamente oncologice.

Anchetatorii susţin că reţeaua din care aceştia făceau parte a pus în pericol vieţile a sute de bolnavi de cancer, şi în plus, a cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) care a decontat peste 1.100 de reţete false întocmite de medici de la Institutul Clinic Fundeni. Mai exact, doctorii falsificau reţete emise pe numele unor persoane bolnave de cancer şi decontau astfel sume uriaşe de la Casa de Asigurări de Sănătate. Banii obţinuţi astfel intrau apoi în buzunarele medicilor.

În acest dosar, poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au descins marţi la Institutul Fundeni şi la alte 25 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Sibiu, dispunând începerea urmăririi penale faţă de 10 persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Tot marţi, alte 20 de persoane au fost audiate în calitate de martori. –PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.