Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Pas spre unificare: PNL şi PDL vor avea candidat unic la...

Bucureşti: Pas spre unificare: PNL şi PDL vor avea candidat unic la prezidenţiale

DISTRIBUIȚI

128715 – 29052014  –  Conducerile PDL si PNL au decis miercuri sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale, in cadrul sedintei comune pentru formarea unui pol de dreapta puternic, capabil sa faca opozitie PSD. Este luata in calcul si o fuziune intre cele doua formatiuni, insa acest lucru s-ar putea intampla atat inainte de prezidentiale, cat si dupa.

„Am luat decizia de a colabora impreuna, de a avea un proiect impreuna pentru Romania, de a avea un partid in viitorul apropiat. Exista o vointa politica pe care am confirmat-o azi impreuna”, a declarat Crin Antonescu, la iesirea de la discutiile cu PDL.

„Am decis sa avem un candidat unic la Presedintie. Am stabilit ca, de maine, grupurile parlamentare dintre cele doua Camere vor lucra impreuna”, a declarat liderul PDL, Vasile Blaga.

„Stiti care este candidatul PDL pentru prezidentiale”, a explicat senatorul PDL, subliniind ca cele doua partide vor sustine candidatul unic la Presedintie care va avea cele mai mari sanse.

Intrebat daca se ia in discutie o fuziune intre PDL si PNL, Blaga a spus: „Doua partide nu pot decat sa fuzioneze ca sa formeze un mare parid de centru-dreapta”.

Si Crin Antonescu a subliniat ca PNL si PDL vor sustine un candidat unic la Presedintie.

„Este posibil ca, in 30 de zile, sa avem pasi foarte consistenti”, a mai spus liderul liberal. Crin Antonescu a subliniat ca PDL si PNL urmeaza sa stabileasca in cel mai scurt timp numele celui care va fi candidat comun la alegerile prezidentiale, explicand insa ca fuziunea s-ar putea sa fie „inainte de alegerile prezidentiale sau dupa”.

Vasile Blaga a intarit faptul ca discutiile au fost doar intre PDL si PNL, fara a fi luat in calcul PMP. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.