Acasă Externe Bucureşti: Premierul Ponta promite independenţa justiţiei și sugerează că americanii ar trebui...

Bucureşti: Premierul Ponta promite independenţa justiţiei și sugerează că americanii ar trebui să investească mai mult în România

DISTRIBUIȚI

Vicepresedintele SUA vorbeste despre sprijin pentru modernizarea infrastructurii energetice128499 – 21052014  – “Am discutat cu vicepresedintele Biden despre hotararea Guvernului Romaniei de a isi asuma toate implicatiile pozitiei noastre: securitate, cresterea fondurilor pentru cheltuieli de aparare. Romania este deschisa investitiilor pentru a isi putea asigura, pentru Romania si R. Moldova, o independenta energetica”, a declarat premierul Victor Ponta, după întrevederea de la Palatul Victoria cu vicepreședintele american Joe Biden.

“Am asigurat partenerii americani de sprijinul Guvernului pentru o justitie puternica, independenta. Oricine incalca legea, indiferent de pozitia pe care o are, trebuie sa raspunda”, a precizat seful Executivului.

“L-am asigurat pe vicepresedintele Biden ca Romania va ramane pentru SUA reliable and respected partner, a spus, la final Victor Ponta.

Cu cateva minute inainte, Joe Biden transmisese, Palatul Cotroceni, un puternic mesaj de sustinere a luptei anticoruptie in Romania, reiterand ca aceasta face parte din intaririi statului de drept, condiție pentru atragerea investitiilor si  crearea locurilor de munca.

Vicepresedintele SUA a afirmat ca SUA sunt gata sa sprijine Romania pentru modernizarea infrastructurii interne, astfel incat sa poate deveni punctul cheie care sa lege pietele energetice de la Marea Neagra pana la Europa Centrala si de Vest, in contextul in care Europa are nevoie de piata energetica sigura, diversa si interconectata, ca alternativa la santajul energetic rusesc.

“Apreciez dedicarea pe care o aratati fata de prietenia romano-americana. Primul lucru despre care am vorbit cu dl prim-ministru este colaborarea SUA – Romania. I-am spus ceea ce stia deja, si anume ca SUA se dedica cu multa incredere relatiei dintre cele doua tari. Sa nu va indoiti niciun moment de acest lucru. Securitatea nationala si securitatea energiei sunt inseparabile in aceasta parte a lumii. Ele se intalnesc in necesitatea de a ne asigura ca Rusia nu isi foloseste resursele de energie ca arma impotriva noastra. Cred ca avem nevoie de o piata energetica europeana sigura, diversa si interconectata, iar aceasta reprezinta etapa principala in marele proiect de integrare economica care a inceput cu Comunitatea Europeana a otelului si carbunelui. Suntem gata sa va ajutam in acest domeniu daca este nevoie pentru ca Romania sa isi dezvolte conductele petrolifere. Romania poate si trebuie sa joace un rol important in aceasta solutie energetica. Romania, modernizandu-si infrastructura interna, poate deveni punctul cheie care sa lege pietele energetice de la Marea Neagra pana la Europa centrala si de vest. Prin extinderea retelei de furnizare a gazelor naturale putem ajuta Moldova, tara coplesita de dependenta energetica de Rusia. Am vorbit despre urmatorii pasi care pot fi facuti in cooperarea economica. Incercam sa intarim acordurile pe care le avem si sa stabilim noi acorduri pentru secolul al XXI-lea”, a spus Joe Biden.

“Cea mai importanta masura pe care Romania poate sa o ia pentru a atrage investitii si a crea locuri de munca este intarirea statului de drept. Daca statul de drept este puternic si justitia se desfasoara intr-un mod transparent, atunci regulile pietei sunt previzibile, iar companiile din intreaga lume vor investi”, a adăugat visepesedintele SUA.

“Romania este un aliat formidabil, un prieten adevarat, iar viitorul nostru impreuna este stralucitor. Va multumesc pentru angajament si vad un viitor comun stralucit. Fie ca Dumnezeu sa apere soldatii nostri, soldatii pe care ii aveti in Afganistan”, a incheiat Joe Biden. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.